Nesu 2v

Perjantaina 20.5.1994 vietettiin Akateemisen Nesun 2-vuotisjuhlia Pietari Brahessa.

Satoi vettä kun saavuimme juhlapaikalle n. seitsemältä illalla. Ensimmäisenä muodollisuutena oli juomalippujen osto. Sitten kohotettiin tervetuliaismaljat, joitten jälkeen siirryttiin pöytiin ja illan isäntä Jenne toivotti vieraat tervetulleeksi.

Ruokaa odotellessa käytiin sivistynyttä pöytäkeskustelua ja otettiin muutama snapsi. Isäntä valitteli istumajärjestystä kun ei oikein tiennyt pitäiskö kuunella Mäntsyä vai Tolosta, kun toinen istui toisessa ja toinen toisessa päässä pöytää ja kumpikin puhui lähestulkoon lakkaamatta.

Alkukeiton jälkeen luettiin muiden järjestöjen tervehdykset 2-vuotiaalle Nesulle. Taisi olla sen jälkeen kun tajuntaa laajentava lauluyhtiö Extaasi lauloi muutaman laulun. Puheen naiselle piti Mäntsy jossain pää- ja jälkiruuan välissä. Sohon Torwet saapuivat viihdyttämään kahvin ja konjakin aikana. Kyllähän ne kivalta kuullosti. Siinäpä se sitten ilta hujahti.

Yhdeltätoista aloitettiin siirtyminen jatkopaikalle. Matkalla oli tarkoitus käydä ihmettelemässä Fibonaccin lukuja Energialaitoksen savupiipussa. Luvut olivat aikataulusta myöhässä ja jäivät loppujen lopuksi näkemättä, koska yksimielisellä päätöksellä siirryttiin bussiin ja ajettiin jatkopaikkaan eli Lexille. Teatterin kohdalla sitten joku sanoi, että nyt ne numerot näkyy, mutta ei jaksanut enää paljoa kiinnostaa.

Lexillä soitettiin rokkia ja nautiskeltiin boolia ja olutta. Osa pelaili biljardia ja muut istuskelivat sekalaisissa seurueissaan. Yö kului ja väki väheni pikkuhiljaa huomaamatta. Ja aamulla jäljellä oli enää seitsemän ihmistä. Lexiltä valuttiin hiljalleen Iskerin eteen odottelemaan kuljetusta tuntemattomaan sillispaikkaan. Valuminen suoritettiin itse asiassa taksilla (miten niin laiskoja?). TYY:n kanslian edessä tai oikeastaan siellä TYY:n käytävässä odoteltiin bussia n. tunnin ajan. Puoli yhdeksään mennessä paikalle ilmaantui vielä 4 neljä ihmistä lisää. Ylellisyyttä, bussi yhdeksälle ihmiselle. Ei ainakaan ollut ahdasta. Sillispaikan salaisuus paljastui, kun köröteltiin kohti Ruissaloa.

Honkapirtille käännyttäessä taisi kaikille olla selvää, että oltiin menossa rikospoliisien majalle. Osa poppoosta paineli suoraan saunalle, kun taas osa meni itse taloon, siellä oli kuitenkin vähän liian viileää, eikä kukaan viitsinyt sytyttää takkaan tulta, joten loppujen lopuksi koko lössi istuskeli saunakamarissa takkatulen äärellä. Ei se kyllä paljoa auttanut mutta vähän edes. Takkatulen räiskeessä syötiin aamiaista ja kelailtiin läpi illan ja yön tapahtumia. Aamiaisen jälkeen Jenne, Pilkka ja Viljanen saunoivat. Muut joko juttelivat tai yrittivät nukkua. Nukkuminen jäi kyllä lähinnä haaveeksi, koska Mäntsy kuorsasi niin hirvittävän kovaa. Kaikkien halukkaiden saunottua pähkäiltiin hetken aikaa, mitä seuraavaksi. Kaikki olivat kuitenkin siinä määrin väsyneitä, että koottiin kamat ja tilattiin taksi. Sillä siirryttiin ruissalosta Jou-kylään. Mikä nautinto olikaan päästä kuumaan suihkuun ja sen jälkeen peiton alle nukkumaan. Suurkiitokset juhlien isäntäparille JenneTerhille hienoista juhlista.

Jyri & Marianne