MM-Kyykkää

Kyykän akateemiset MM-kisat käytiin tänä vuonna vauhdikkaissa merkeissä Lappeenrannan teknillisen korkeakoulun lähimaastossa. Pääasiassa asteriskeista ja deltalaisista koostunut matkaseurue aloitti suuren seikkailunsa kohti itärajaa varhain lauantaiaamulla.

Tuntumaa lajiin oli saatu jo viikkoa aikaisemmin järjestetyistä SKO:n kyykkäkisoista. Liekö innostus kaatunut osalta jo siihen, kun Lappeenrantaan lähtijöitä kokoontui lähtöaikaan McDonaldsin eteen vain nelisenkymmentä. Matka taittui iloisissa merkeissä, osan yrittäessä nukkua ja kerätä voimia tulevaa koitosta varten, toisten viettäessä iloista lauluiltaa.

Perille saavuttiin aamuvarhaisella ja LTTK:n ylväs rakennuskombinaattikin löydettiin paikallisten alkuasukkaitten myötävaikutuksella mukavasti. Normaalien alkusählinkien jälkeen turnaus alkoi alkulohkojen otteluilla. Matkan uuvuuttamilla turkulaisilla ei ollut onnea matkassa; luovutusvoittojen lisäksi saldona oli lähinna niukkoja tappioita (kuten 92-0). Kuitenkin, joku turnauksen voitti, jonkun muun ollessa toinen, mutta hauskaa oli kaikilla. Otteluiden loputtua matkalaiset siirtyivätkin kisaravintolan kautta toisiin harrasteisiin, kuka uimahalliin, kuka paikalliseen dartspubiin, mutta iltasella kaikki kuitenkin löysivät tiensä kyykkäbileisiin.

Tässä vaiheesa (luultavimmin kovan urheilusuoritteen aiheuttama) väsymys jo iski moneen kyykkääjään, mutta kun ihmisiä oli tupa täynnä, musa hyvää, ja oluthanat virtasivat, niin hauskaa riitti halukkaille. Ennen pitkää kello kuitenkin läheni kahta, ja tuli aika jättää jäähyväiset paikalle ja muille kisaajille.

Kaiken kaikkiaan voi todeta, että järjestelyt onnistuvat hyvin, ja lappeen- rantalaiset ansaitsevat muutenkin kiitokset mukavasta ja avuliaasta kisaseurasta. Turkulaiset ansaitsevat myös erityismaininnan aktiivisuudestaan. Vain isäntäkaupungin edustajia oli kisoissa enemmän kuin turkulaisia, joten maine Suomen aktiivisempana opiskelupaikkakuntana sai jälleen lisäkatetta.


Petri Koskelainen