Nesun viikko-ohjelma

Normaali NESU herää maanantaina sisäisen kellonsa herättämänä juuri ennen tentin alkua. (Muistathan, että tämä koskee ahkeria NESUja, jotka käyvät tenteissä) Hän polkee/kävelee yliopistolle ja on paikalla noin kymmenen minuuttia ennen tentin alkua, jotta hän ehtii käydä lukemassa mailit ja tärkeimmät nyyssit. Samalla hän jää idlaamaan irkkiin. Tentissä hän suorittaa hieman aikaa tärkeitä arvostelulautakunnan tehtäviä ja hypistelee tärkeän ja kaikkitietävän näköisenä tenttipaperia. Puolen tunnin kuluttua hän lähtee salista ja käy vaihtamassa nickkinsä irkissä ja valuu alas yliopiston mäeltä joko Imamiin tai Seminaariin tenttikaljalle. Parin tunnin jälkeen hän käy vielä lukemassa nyyssit ja menee kotiin nukkumaan tai kaupungilla käymään.

Seuraavana päivänä hän herää jälleen sisäisen kellonsa herättämänä juuri luennon alettua. Kiirehtiminen on tässä vaiheessa turhaa, joten hän syö aamupalaksi kuivan leivänkannikan ilman leikkelettä; kaupassa käynti unohtui eilen ja viikonloppuna on kaikki muu ruoka syöty. Hän lämmittää mikrossa eilisen kahvin, käy kenties suihkussa ja lähtee taas yliopistolle. Hän on paikalla noin kello 10:45 ja harkitsee syvästi menemistä luennon toiselle tunnille. Nyyssejä lukiessa ja irkatessa menee kuitenkin niin paljon aikaa, että toisellekkaan luennolle ei ehdi. Tästä huolestuneena hän kirjoittaa nyyssiin päivän hyvän fiiliksen (tm) ja lähtee Myssyyn kahville. Ääni itsepetoksesta väristen hän selittää opiskelutovereilleen älyttömän huonoa säkäänsä, koska ei ehtinyt luennolle. (NESUthan ovat pohjimmiltaan herkkiä, ahkeria ja reippaita opiskelijoita) Loppupäivä kuluu välillä kahvilla käyden ja nyyssejä lukien. CPU-aikaa kuluu suuresti, sillä nyyssit on käynnistettävä noin kymmenen minuutin välein, jos uusia artikkeleita on ilmaantunut. NESUthan haluavat ehdottomasti olla koko ajan perillä keskustelusta ja päivän puheenaiheista. Mikäli mitään tuikitärkeää asiaa, kuten uutta baaria tai uutta olutmerkkiä, ei ilmene, hän lähtee kotiin tai Vekkon luo.

Kaikki muutkin arkipäivät kuluvat tämän raskaan rutiinin mukaan. Tunnollisesti NESUt käyvät yliopistolla ja sormiaan säästelemättä näppäilevät päätteitään. Näinhän tunnetusti on asian laita, että raskas työ vaatii raskaat huvit ja paljon vapaa-aikaa. Siispä vakio-NESU aloittaa viikonlopun vieton hyvissä ajoin torstaina, joskus jopa keskiviikkona. Bileissä NESUt käyvät ahkerasti. Täytyyhän koko ajan olla valppaana, mikäli vaikka saisi hyvän aiheen turku.juoruun. NESUjen merkitys YO:n tiedonvälityksessä on erittäin tärkeä, sanoisin jopa ratkaiseva.

Mikäli hyviä bileitä ei ole, (eli: kukaan ei ole tajunnut vuokrata AJK:ta) NESUt viettävät aikaansa lähinnä Baarissa ja muissa keskustan ravitsemusliikkeissä. Mikäli aika kuluu rattoisasti ja rahaa on saatu lainattua joltakin hyväuskoiselta, viikonlopun vietto saattaa venähtää jopa sunnuntaihin asti. Siinä tapauksessa maanantaina ei ole mitään asiaa yliopistolle ennen kello neljää iltapäivällä.

Tämä ylläoleva teksti koskee siis ahkeria NESUja. Laiskat NESUt jättävät ehkä jonkun näistä kohdista väliin ja kuluttavat aikaansa lähinnä sängynpohjalla pohdiskelemassa elämän tärkeimpiä asioita.


Masa - ahkera NESU